Ruiterkamp verslag 2017

The Ruiterkamp Games

Het zit er alweer op…De meest fantastische week van het jaar was daar: Liethorps Ruiterkamp! Eigenlijk weet je pas wat ruiterkamp is als je er zelf bij bent geweest. We doen toch een poging om een samenvatting te geven van deze TOPWEEK!
Dit jaar was het thema: “Games”. Hier kunnen de gekste dingen mee worden bedacht. Die zijn dan ook gedurende de week voorbij gekomen. Tijdens Pokémon Go ging iedereen op zoek naar bijzondere Pokémons in het bos om ze te vangen met hun Pokébal. Bij Mario Kart roetsjte iedereen in hun zelfgemaakte karts over het parcours. Pas op voor de bananen en olievlekken, want anders ga je onderuit! Over onderuit gaan gesproken: levend “Wie is het?” was ook om te gieren. Verder speelden we nog levend Monopoly, Mario Party, de Escaperoom en nog veeel meer. We hebben ons met z’n allen heerlijk uitgeleefd!

Om in het thema te blijven, was zelfs de dropping omgedoopt tot een heuse game. Via berichtjes van een zekere mr. X. kregen we te horen wat we moesten doen. Ook hebben we weer kunnen zien wie stalen zenuwen heeft en wie in zijn broek piest van angst tijdens de spooktocht. Racen deden we van de glijbaan tijdens het zwemmen en bij het kampvuur kwamen de beste “Heel Holland bakt marshmallows” recepten naar voren. Op de bonte avond dansten we de laatste beetjes energie eruit. Toen hebben we trouwens stiekem een traantje moeten wegpinken door een prachtig optreden van één van de deelnemers met een fantastische stem.

Je zou het bijna vergeten, maar op ruiterkamp blijven paarden en pony’s toch ook een belangrijk onderdeel. Na lekker poetsen, knuffelen en manen vlechten, hebben we de leukste bosritten gemaakt! En wat hebben we een geluk gehad…Terwijl de thuisblijvers in Leiden nat regenden, hadden wij heerlijk zonnig weer. En dat betekende dat de paden uitstekend waren. Toen we heel stil waren, werden we zelfs achtervolgd door hertjes. Maar let wel op, want voor je het weet zit je in rengalop! En hop over de hindernissen tijdens de cross. We hebben er weer heel wat heerlijke buitenritjes opzitten en bijna iedereen is blijven zitten. Bijna iedereen, want we zagen toch wel dat bij het “rondje om de wereld” tijdens de speurtocht de broekies van de ervaren ruiters (en hun zadel) werden gescheiden…

We hebben weer enorm genoten met zijn allen en we willen iedereen bedanken voor alle leuke momenten. Voor ons was het een week die we niet zullen vergeten en we hopen dat dit ook geldt voor alle deelnemers.

Lees hier meer over ruiterkamp!

Game Over…
De Ruiterkampcommissie