Onze manege

Openingstijden | Accomodatie | Onze paarden en pony’s | Medewerkers | Contact |

Openingstijden

De manege is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 uur tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag is de manege open van 8.00 uur tot 17.00 uur. Je bent altijd welkom, maar meld je bij aankomst even bij een medewerker.

Accomodatie

Wij beschikken over 48 ruime binnen- en buitenboxen, waarvan de helft voor pensionpaarden. Daarnaast twee overdekte rijbanen (20×40), een verlichte buitenrijbaan (20×40) overigens alle drie voorzien van een Agterbergbodem, longeerring, paddocks en weides.

Verder ligt er een ruim 5 km lang ruiterpad door het sportpark. Voor wie dit nog niet genoeg is; De Vlietlanden, het strand en het Amsterdamse Bos liggen “om de hoek”. Een zeer ruime kantine met een fantastisch terras maken het plaatje compleet.

Nieuwbouw2eBak
Buitenrijbaan en twee binnenrijbanen.

Buitenboxen
Buitenstallen

Longeerbak
Longeerring

Buiten1

Buiten2
Paddock

WeiWei
Crossweide

EersteRijhalBinnen
Eerste rijhal

TweedeRijhal
Tweede rijhal

FNRSVlaggenEntree

BrugBloemerd
Prachtig groen sportpark met ruiterpaden

Onze paarden en pony’s

De paarden

Bert

Ed

Gigant

Impossible

Indy

Kiara

Lotus

Miss Blondie

De pony’s

Candy

Cato

Cupido

Dolly

Ernie

Friendly

Gina

Goldi

Joep

Kasanova

Kiwi

Mouse

Nino

Silvester

Woody

Historie

Image

Luca

Luigi

Kiss

Sjimmy

Tico

Ushi

Wiske

Wodan

Medewerkers

Caroline

Hallo, ik ben Caroline Post. In 1981 heb ik mijn instructeurs opleiding in Deurne succesvol afgesloten. Daarna heb ik 10 jaar op verschillende maneges en pensionstallen les gegeven tot en met Z niveau en in 1991 ben ik als bedrijfsleidster bij ruitervereniging Liethorp aan de slag gegaan. Vlak na het behalen van mijn diploma in Deurne, heb ik de 3 jarige hengst Winmaster gekocht. Ik heb Winmaster zelf zadelmak gemaakt en hem doorgereden tot en met de lichte tour (Prix st. George / Intermediaire 1) bij de vereniging van dressuurruiters. Ik heb verder verschillende paarden in de klasse Z dressuur en M springen uitgebracht en demonstraties gegeven met de Friese dekhengsten Romke en Falke.

Caroline Post

Marinelle

Hoi, mijn naam is Marinelle Sijl. Vanaf mijn achtste ben ik besmet met het paarden virus. Ik heb van mijn hobby/sport mijn beroep gemaakt. Lang geleden heb ik mijn instructeurs diploma gehaald in Deurne en draai al sinds 1996 mee bij manege Liethorp. Ik geef met veel plezier les en heb zelf M samengesteld gereden.

Marinelle Sijl

Dominique

Hallo allemaal! Ik ben Dominique en werk vanaf maart 2021 bij Liethorp. Hier zal ik voornamelijk les gaan geven. Vorig jaar heb mijn ORUN papieren gehaald en hiervoor al lessen gegeven bij een andere manege.

Zelf ben ik al vanaf jongs af aan tussen de paarden te vinden. Ik ben begonnen met rijden op een eigenwijze Shetlander, die ondertussen van een welverdiend pensioen geniet. Daarna heb ik jaren mijn eigen paardje gehad, waar ik onwijs veel van heb mogen leren. Helaas heb ik kort geleden afscheid van dit paard moeten nemen.

Ik geniet er van om tussen de paarden te zijn en hoop dit dan ook de rest van mijn leven te mogen doen. Lesgeven doe ik met onwijs veel plezier en ik heb er zin in om bij manege Liethorp aan de slag te gaan!

Dominique Klok

Robin

Hoi, mijn naam is Robin en sinds augustus 2019 ben ik werkzaam op ruitervereniging Liethorp als stalmedewerker. Samen met mijn collega’s hou ik mij bezig met de verzorging van de paarden en doe ik graag werkzaamheden op het terrein. Denk hierbij aan de tractor banden met violen, maar ook het snoeiwerk in het voorjaar.

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al door paarden omringd, dat komt voornamelijk doordat mijn opa vroeger een manege had. Ik ben hier opgegroeid en zodoende een passie voor mijn werk gekregen. In het verleden heb ik samen met iemand een manege bedrijf gerund in de Achterhoek, in 2014 ben ik verhuisd naar Leiden.

Momenteel verzorg ik Tico ons ex manege paard en doe dat met veel plezier.