Activiteiten

Op manege Liethorp organiseren we jaarlijks o.a. de volgende activiteiten:

Paar evenementen uitgelicht

Dag vd Ponydag-van-de-pony

Al ruim 30 jaar een begrip op 2e pinksterdag! Deze dag staat helemaal in het teken van onze pony’s en hun ruitertjes. Een dag vol spelletjes met pony’s,  muziek en gezelligheid. Traditioneel afgesloten met het Defilé waarbij de pony’s prachtig versierd worden. 

 TRECtrac

Techniques de Randonnee  Equestre, oftewel het rijden van een behendigheidsparcours  in wedstrijdverband. Verdeeld over het terrein staan op deze dag hindernissen die ruiter en paard moeten nemen. Dit varieert tot het openen en sluiten van een hek tot zo snel mogelijk stappen aan de hand over een evenwichtsbalk. 

Miniruiterkamp

Een weekje kamp voor de jongere ruiters die liever nog niet een hele week van huis zijn (t/m 12 jaar).  Overdag lekker bezig zijn met de pony’s en ’s avonds lekker thuis slapen. De kinderen rijden 2 keer per dag, krijgen uitleg over de veerzorging, knutselen en doen spelletjes.

Ruiterkampruiterkamp

Voor de wat oudere en meer ervaren kinderen is er in de zomervakantie een week kamp op een andere manege met paarden van daar. Begeleiding wordt verzorgt door mensen van onze manege. Lees meer.

Pas de Deux activiteiten-carrousel

1 keer per jaar vindt op onze manege een dressuurwedstrijd plaats die net even anders is als de rest! Met een 2-tal ruiters (of veelvoud hiervan) wordt een dressuurproef  geschreven door de ruiters zelf.  Tijdens deze proef op muziek zijn de ruiters ook nog eens verkleed in een door hen gekozen thema!

 Je eigen pony? Leasedagen!activiteiten-basiskennis

Een paard of pony leasen is superleuk en voelt een beetje als een eigen paard! Lekker de hele dag tutten met je eigen pony! Poetsen, wandelen, losgooien, longeren en rijden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

 FNRS wedstrijden800x300-dressage2

Iedere maand (behalve augutsus) organiseert onze wedstrijdcommissie FNRS wedstrijden voor al onze rijdende leden waarbij iedereen een F-proef rijdt, op zijn eigen niveau.
Lees meer over FNRS wedstrijden op onze manege