Onze manege

Openingstijden | Accomodatie | Onze paarden en pony’s | Medewerkers | Contact |

Openingstijden

De manege is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 uur tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag is de manege open van 8.00 uur tot 17.00 uur. Je bent altijd welkom, maar meld je bij aankomst even bij een medewerker.

Accomodatie

Wij beschikken over 48 ruime binnen- en buitenboxen, waarvan de helft voor pensionpaarden. Daarnaast twee overdekte rijbanen (20×40), een verlichte buitenrijbaan (20×40) overigens alle drie voorzien van een Agterbergbodem, longeerring, paddocks en weides.

Verder ligt er een ruim 5 km lang ruiterpad door het sportpark. Voor wie dit nog niet genoeg is; De Vlietlanden, het strand en het Amsterdamse Bos liggen “om de hoek”. Een zeer ruime kantine met een fantastisch terras maken het plaatje compleet.

Nieuwbouw2eBak
Buitenrijbaan en twee binnenrijbanen.

Buitenboxen
Buitenstallen

Longeerbak
Longeerring

Buiten1

Buiten2
Paddock

WeiWei
Crossweide

EersteRijhalBinnen
Eerste rijhal

TweedeRijhal
Tweede rijhal

FNRSVlaggenEntree

BrugBloemerd
Prachtig groen sportpark met ruiterpaden

Onze paarden en pony’s

De paarden

Bert

Ed

Image

Tico

Gigant

Ushi

Woody

Wodan

Whiske

Luigi

Dolly

Luca

De pony’s

Cato

Cupido

Friendly

Gina

Sjimmy

Ernie

Goldi

Nino

Silvester

Candy

Kasanova

Medewerkers

Caroline

Hallo, ik ben Caroline Post. In 1981 heb ik mijn instructeurs opleiding in Deurne succesvol afgesloten. Daarna heb ik 10 jaar op verschillende maneges en pensionstallen les gegeven tot en met Z niveau en in 1991 ben ik als bedrijfsleidster bij ruitervereniging Liethorp aan de slag gegaan. Vlak na het behalen van mijn diploma in Deurne, heb ik de 3 jarige hengst Winmaster gekocht. Ik heb Winmaster zelf zadelmak gemaakt en hem doorgereden tot en met de lichte tour (Prix st. George / Intermediaire 1) bij de vereniging van dressuurruiters. Ik heb verder verschillende paarden in de klasse Z dressuur en M springen uitgebracht en demonstraties gegeven met de Friese dekhengsten Romke en Falke.

Caroline Post

Marinelle

Hoi, mijn naam is Marinelle Sijl. Vanaf mijn achtste ben ik besmet met het paarden virus. Ik heb van mijn hobby/sport mijn beroep gemaakt. Lang geleden heb ik mijn instructeurs diploma gehaald in Deurne en draai al sinds 1996 mee bij manege Liethorp. Ik geef met veel plezier les en heb zelf M samengesteld gereden.

Marinelle Sijl

Dominique

Hallo allemaal! Ik ben Dominique en werk vanaf maart 2021 bij Liethorp. Hier zal ik voornamelijk les gaan geven. Vorig jaar heb mijn ORUN papieren gehaald en hiervoor al lessen gegeven bij een andere manege.

Zelf ben ik al vanaf jongs af aan tussen de paarden te vinden. Ik ben begonnen met rijden op een eigenwijze Shetlander, die ondertussen van een welverdiend pensioen geniet. Daarna heb ik jaren mijn eigen paardje gehad, waar ik onwijs veel van heb mogen leren. Helaas heb ik kort geleden afscheid van dit paard moeten nemen.

Ik geniet er van om tussen de paarden te zijn en hoop dit dan ook de rest van mijn leven te mogen doen. Lesgeven doe ik met onwijs veel plezier en ik heb er zin in om bij manege Liethorp aan de slag te gaan!

Dominique Klok

Alexandra

Hoi, ik ben Alexandra Binnekamp en ben stalmedewerker op manege Liethorp. Bijna iedereen kent me als Ali. Ik ben 31 jaar en woon in Zoeterwoude. Vanaf mijn 10e jaar kom ik al op de manege en toen ik 13 jaar oud was mocht ik gaan paardrijden. Ik verzorgde toen een manegepaard en pensionpaarden. Nadat Nobless was weg gegaan en ik een eigen paard had, heb ik een kleine pauze van ongeveer 4 jaar genomen van manege Liethorp. Toen ik terugkwam – samen met mijn paard Enya – voelde dat als thuiskomen. Sinds 2.5 jaar heb ik Rosa, mijn piratenkindje. We rijden het liefst buiten, maar houden ook van een sprongetje en dressuur. Hoe lang ik al in de stallen van manege Liethorp werk? Dat weet ik eigenlijk niet meer, maar het is mijn 2e thuis waar mijn hart ligt en ik erg graag kom. Naast Rosa, is Goldie mijn favoriete manegepony. Daar tut en doe ik graag therapie mee. Naast mijn stalwerkzaamheden voor de manege zien jullie mij vast met regelmaat voorbij schuifelen om, naast te zorgen voor Rosa, daar te helpen waar nodig is. Liefs Ali

Alexandra Binnekamp

Iris (invalkracht)

 Ik ben Iris Touw en werk sinds November 2020 bij manege Liethorp als instructrice en stalmedewerker. Ik woon samen met mijn vriend (verloofde) en hond Rebel in Bodegraven. Ik werk naast deze baan nog 2 dagdelen op een andere manege waar ik les geef aan mensen met beperking en sportklassen, ik heb mijn eigen lesklanten en ben bezig met de opleiding osteopathie voor paarden. Ik heb vooral veel ervaring met het opleiden van jonge paarden, maar heb ook Z dressuur gereden, wat ik weer hoop op te pakken zodra mijn eigen paard oud en sterk genoeg is. Ik hoop de ruiters die ik al les geef een leuke en leerzame les te kunnen bieden! 

Iris Touw