Evenementenoverzicht

Dag vd Ponydag-van-de-pony

Al ruim 30 jaar een begrip op 2e pinksterdag. Deze dag staat helemaal in het teken van onze pony’s en hun ruitertjes. Een dag vol spelletjes met pony’s,  kraampjes en gezelligheid. Traditioneel afgesloten met het Defilé waarbij de pony’s prachtig versierd worden. Foto’s

 TRECtrac

Techniques de Randonnee  Equestre, oftewel het rijden van een behendigheidsparcours  in wedstrijdverband. Verdeeld over ons hele terrein staan op deze dag hindernissen die ruiter en paard samen moeten nemen. Dit varieert van een lage doorgang tot het openen en sluiten van een hek en van zo snel mogelijk stappen tot aan de hand over een evenwichtsbalk. Welke ruiter vormt het beste een eenheid met zijn paard en behaald de meeste punten?

Miniruiterkamp

Een weekje kamp in de zomervakantie, voor de wat jongere ruiters die liever nog niet een hele week van huis zijn. (t/m 12 jaar) Overdag lekker bezig zijn met de pony’s en ’s avonds gewoon lekker thuis slapen. Tijdens deze week komen alle kanten van de ruitersport aan bod. De kinderen rijden 2 keer per dag, krijgen uitleg over de verzorging, knutselen en doen spelletjes.

Ruiterkampruiterkamp

Voor de wat oudere en meer ervaren kinderen is er in de zomervakantie een week kamp op een andere manege met paarden van daar. Begeleiding wordt verzorgt door mensen van onze manege. Naar de ruiterkamp pagina.

Pas de Deux/ Carrouselwedstrijd

activiteiten-carrousel1 keer per jaar een dressuurwedstrijd die net even anders is als de rest! Met een 2-tal ruiters (of een veelvoud hiervan) een dressuurproef  schrijven en rijden.
Deze proef wordt gereden op muziek en ook nog verkleed.

 Leasedagenactiviteiten-basiskennis

Lekker de hele dag tutten met je eigen pony! Poetsen, wandelen, losgooien, longeren en rijden.

 FNRS wedstrijden800x300-dressage2

Iedere maand (met uitzondering van de zomer) worden er op zondag wedstrijden georganiseerd voor de manege ruiters. Hierbij rijdt iedereen een F-proef op zijn eigen niveau en wordt het resultaat bijgehouden in het Ruiterpaspoort.